Ridskolan på Nääs har funnits sedan början av 1970-talet. Hösten 2015 övertogs verksamheten av en ny ideell förening; Nääs Ridförening som valde att lägga ut driften till Nääs Ridcenter (Hans Engberg och Sara Engberg Weimen) och bedrivs numera i nära samarbete med varandra.

Nääs Ridförening jobbar för att alla skall känna sig välkomna till stallet och den fantastiska miljön som omger oss. Man strävar efter att skapa en trygg och öppen miljö för barn och ungdomar att utvecklas i tilsammans med vuxna och djur.

Ridanläggningen ligger granne med Nääs slott, till lika stiftelse och i omgivningen finns en vacker natur med många ridvägar och hagmarker omringat av sjön Sävelången. Man förfogar över en vacker stallbygnad, ett ridhus, två grusbanoroch ett flertal rasthagar.

För att få rida på anläggningen och i verksamheten krävs det att man är medlem i föreningen.

Kom gärna och hälsa på oss i stallet  om du vill titta på hästarna eller kanske är sugen på att börja rida.

Hans och Sara driver HS Häst/ Nääs Ridcenter och har tillsammans en mycket lång erfarenhet av att arbeta med hästar och ridutbildning.

Hans är utbildad hippolog - stallchef/unghästutbildare, ridlärare och C-tränare i fälttävlan  och har många års erfarenhet utomlands som beridare. Han brinner för att utveckla fälttävlan och unghästkunskapen på Nääs.

Sara har utbildning som ridlärare och har stor erfarenhet av ridskolor, undervisning och har även jobbat som veterinärassistent. Hon är en mycket god administratör och hennes "skötebarn" är framförallt Ponnykul - ridning för små barn där man får lära sig om hästen från grunden.

I verksamheten går våra hästar och ponnyer som är i olika storlekar, åldrar och utbildningsnivåer för att det ska passa dig som elev. Att ha bra hästar är en viktig förutsättning för bl a säkerheten och för att ge utveckling för dig som kund.

Ridutbildningen är till för alla åldrar och nivåer i dressyr, hoppning och fälttävlan.
Glädje, gemenskap, engagemang och utveckling är viktiga ledord för oss på Nääs!

Nääs Ridcenter och Nääs Ridförening